Stay Connected

Vol met eerlijke snippers
Detox

Detox

Wat doe ik mezelf weer aan! Al op dag één van mijn sapkuur zwicht ik bijna. De hele dag gaat het goed, totdat ik ga koken voor de anderen. Spaghetti…. mmm ik hou van spaghetti. Echt lekker, dat gekruide gehakt. Zal ik een stukje uit de pan eten? Weet je wat? Ik doe overdag sap en ’s avonds eet ik gewoon. Ah nee, zo zwak wil ik niet zijn. Ik wilde dit, dus nu moet ik doorzetten. Maar ja, is dat kuren nu echt zo goed voor je? Eigenlijk niet hè? Ik kan beter gewoon gezond eten en gezonde sapjes erbij. Nee! Zwakkeling! 

Bleeeeh

Nu al craving voor een stukje vlees, een belegde boterham of desnoods een appel. De reacties om me heen helpen ook niet mee. Iedereen lijkt zich zich een slag in de rondte te vreten in mijn directe nabijheid. Oudste zoon zegt bij alles wat ik drink hard “bleeeeh” en de jongste wil telkens slokjes. Het ís al zo weinig.

Het is dag twee van mijn sapkuur. Mijn god. Het lijkt een eeuwigheid te duren. Jaloers ben ik als ik ’s ochtends brood sta te smeren voor de kinderen. Bijna eet ik stiekem een plak kaas. En weer moet ik mijn sapje delen met de jongste. Wel stoer dat hij spinaziesap lust. Maar moet hij precies nu groene dingen durven proeven?

Waarom ook alweer

Probeer te bedenken waarom ik dit ook alweer wilde. Detoxen. Ik leef niet altijd even gezond en het is zo lekker om straks gedetoxt de lente in te gaan. Want, gedetoxt heb ik vast weer alle energie van de wereld. Vlieg ik door het huis en pak ik zonder tegenzin mijn hardlopen weer goed op. Dat weet ik zeker.

Ik ben mezelf gewoon niet als ik niet eet. En die fitte flow zou nu toch wel eens moeten komen? Moeilijk om te bedenken hoe ik de komende kalenderperiode ga doorkomen. Het is pas dag twee. Dagen duren opeens immens en ondraaglijk lang. Ik realiseer me dat het lang geleden is, dat dagen lang duurden.

Gelukkig is het maar drie dagen.

You may also Like

10 x Waarom ik van je hou

10 x Waarom ik van je hou

oktober 22, 2020
Wat een klein huis

Wat een klein huis

juni 02, 2020
Emetofobie

Emetofobie

februari 27, 2020

8 Comments

  Helen

  11th mrt 2014 - 12:36 pm

  Net op tijd klaar voor “t Crabbetje” 😉

   Hanneke

   14th mrt 2014 - 9:15 am

   Jaaaaaa……! Én genoten 🙂

  Lieke

  11th mrt 2014 - 4:04 pm

  Leuk geschreven! Vooral dat de jongste telkens slokjes wilt, haha. Succes met de komende dagen 🙂

   Hanneke

   14th mrt 2014 - 9:15 am

   Dankjewel! Maar dat vond ik eigenlijk het minst leuke stukje 😉

  martine

  11th mrt 2014 - 6:04 pm

  Tom inmiddels wel al in een fitte flow haha?

   Hanneke

   14th mrt 2014 - 9:16 am

   Tom én ik doen het beter als we gewoon eten, familiekwaaltje denk ik……

  Petra

  11th mrt 2014 - 9:39 pm

  Pff, ik lees al, dat is ondraaglijk voor mij, dan maar een rondje meer fietsen, zwemmen of lopen.
  Sterkte Hanneke, wel weer leuk om te lezen.

   Hanneke

   14th mrt 2014 - 9:17 am

   Dankje Petra. Het was ook ondraaglijk. Blij dat we zondag gewoon lunchen. Toch? Toch? Toch?

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi! Ik ben Hanneke. Ik ben mama van twee jongens en gelukkig verliefd (ik hoop ooit verloofd). Mijn beste vriendinnetje heeft vier pootjes. Wij wonen met z’n allen in een knus huisje midden in de polder. Ik hou van vakantie in Nederland, lijstjes maken en van mijn vulpen. Schrijven doe ik over groeien, bloeien, stuntelen en slaaptekort.

Instagram @hannekeheefteenblog

No feed
×