Stay Connected

Vol met eerlijke snippers
Junkie, raar gevoel en een tuintje in mijn hart

Junkie, raar gevoel en een tuintje in mijn hart

Het was feest deze week. Ik ging helemaal los! Ik kreeg mijn nieuwe planner binnen!

Een nieuwe planner (agenda) voor mij is als kerst, mijn verjaardag en de 1e dag van de zomervakantie bij elkaar. Ik noem het normaal gesproken agenda, maar nu heb ik toch echt meer een planner. Zo’n grote. Met allemaal vakjes onder de dagen waar je van alles kunt invullen. Wiehoe!

Regels in mijn agenda of planner:

  1. Schrijf met potlood en gebruik een gum – er wordt niet gekrast
  2. Álles wordt opgeschreven, ook al is het al geweest – omdat het bijvoorbeeld spontaan was
  3. Niemand anders mag iets opschrijven in mijn agenda – ook niet een telefoonnummer o.i.d. tijdens een telefoongesprek
  4. Agenda is altijd up to date – taken worden afgestreept of doorgeschreven
  5. Mijn agenda bevat alle afspraken van iedereen – ben de enige in huis die overzicht bewaart (niet vrijwillig)

Mijn oude methode was als volgt: een kleine agenda voor mijn werkafspraken en -taken en vooruit geplande privé-afspraken. En een bullet journal om mijn dag en week te plannen op een manier die op dat moment bij me past. Soms houd ik het heel kort en soms schrijf ik al mijn taken – groot en klein – op. Dus mijn bullet journal lay out wisselt nog al eens.

Wat ik fijn vind is om mijn werk en privé gescheiden te houden. Voor het overzicht (voor mijn werk heb ik namelijk héél veel losse taken of herinneringen staan) en ook omdat het soms goed is om er niet steeds aan herinnerd te worden. Ik probeer mij ’s avonds of in het weekend te richten op dingen voor mij of ons gezin.

Wat ik miste was genoeg ruimte in mijn huidige bullet journal om al die kleine taken op te schrijven. Ik zit op een klein A5 formaatje, en dat is weinig voor een hele week. Daarnaast wil ik experimenteren met mijn werkgedeelte om dit digitaal te gaan doen. Het bevalt me de laatste tijd namelijk erg goed om van allerlei papier over te gaan naar excel-overzichten, heerlijk! En als laatste: ik ben het iedere week ontwerpen van mijn eigen week-lay-out even zat.

Dus het plan is om werkafspraken in Google agenda onder te brengen en de taken in Todoist. Van mijn bullet journal neem ik gedeeltelijk afscheid. Niet meer iedere dag nodig, maar wel heel fijn om lijstjes in te maken en dat overzichtelijk te bewaren (en ik maak heul veel lijstjes!). En een agenda of planner om mijn dagen te plannen. Eentje met een ruime goede lay out voor wat ik belangrijk vind en veel ruimte.

Ik koos voor de planner van Structuurjunkie. Waarom? Lekker groot, fijne vrij in te vullen ruimtes én zonder datum beschikbaar zodat ik direct kan beginnen! Te koop in verschillende varianten o.a. bij Bol.com. En leuke blog om te volgen ook, die van Cynthia van Structuurjunkie!

Dit is dus hemels voor mij… Een nieuwe, verse, lege, witte planner die op uitbarsten staat voor mooie plannen en herinneringen <3

Wat minder was deze week, was dat ik een raar gevoel had bij mijn psycholoog.

Oké, niet lachen hè?

Het kwam doordat ik een afspraak had, hij was te laat en hij had ook maar weinig tijd. Daardoor ben ik misschien 25 minuten binnen geweest. En dit was het zoveelste dingetje waarvan ik dacht: goh, is hij wel met mij bezig?

Zo is dit niet de eerste keer dat ik zo kort binnen was. Een paar keer was er van zijn kant verwarring over de dag of tijd van de afspraak. Tijdens de afspraken kijkt hij wel eens op zijn telefoon (om de tijd te checken?). En deze week betrapte ik hem ook op geeuwen.

Nu hoor ik je denken: is het dan wel zo fijn daar? Ja, dat dus wel. Het is een man met een berg ervaring. En ik durf gerust te zeggen dat dat bij mij nodig is, met de hardnekkigheid van mijn angststoornis. Hij is enorm analytisch. En dat is precies wat ik nu prettig vind nadat ik mijn vorige therapie heb afgerond. Het is nu heel fijn dat iemand zegt: “ik zie dit bij je en dat houdt verband met zus en zo”.

Dus ik ga het aankaarten. Het zou kunnen dat hij een soort hele slimme verstrooide professor is waarbij dit soort dingen dus passen. Als dat niet zo is dan ben ik bang dat ik geen leuke casus ben 😉

Ik heb heel veel gewandeld deze week. Allemaal heerlijk vanaf ons huisje hier in de buurt. Soms ging de poes ook mee.

De hele week zijn de jongens weg; week 1 van de 2 van vakantie bij papa. Ze zitten nu in Friesland op de camping. Ik mis ze. De weekenden ben ik behoorlijk gewend, maar die zomerperiode vind ik altijd erg lang. Wat me wel opvalt is dat mijn huis zo opgeruimd is en blijft!

Deze week bestond ook veel uit werk. Mijn nieuwe systeem voelt goed. Zo’n nieuw systeem brengt altijd nieuwe energie en daar kan ik toch zo van genieten. Ik vlieg door de dagen en voel me supervoldaan in de avond.

Zaterdag stond ik op en ineens had ik zo de balen van de tuin! 1) We hebben nog steeds geen tafel en 2) De hond peert hem steeds omdat ze heeft ontdekt dat ze eigenlijk best wél zo groot is dat ze over het hekje kan springen.

Dus ik ben op zaterdagmiddag naar Ikea gegaan (goed idee man: wachtrij vanaf de parkeergarage) voor een tafel. Wel erg goed geslaagd. Toen door naar de Gamma voor een rol gaas van 1.20 hoog. Ik denk dat mijn nogal mutserige Ridgeback daar echt niet over heen durft.

Om 16.30 begon ik in de tuin. Om 20.30 uur dacht ik dat ik maar eens moest gaan eten. Vriendlief had een avonddienst dus ik heb alles in mijn eentje aangepakt: met het gaas het voorste en achterste hek verhoogd, de tafel in elkaar gezet, alle klimplanten weer verder opgebonden, plantjes verpot en planten verplaatst. Dat ****gaas was het meeste werk. Natuurlijk eindigde ik met drie pleisters door dat ijzerdraad wat na 63 keer inmiddels dwars door mijn vingers heen sneed.

Na het eten de lampjes neergezet buiten die ik ook bij Ikea had gekocht en het snoer met lampjes opgehangen. De plantjes die ik vanmiddag bij de Gamma in een grabbelbak zag een plekje gegeven en de tuin nog aandacht gegeven in de vorm van water (dat vergeet ik soms).

En toen… ging ik zitten en genoot van het eindresultaat 🙂

Zondag meteen een – spontaan – etentje met schoonouders die kwamen klussen!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hi! Ik ben Hanneke. Ik ben mama van twee jongens en gelukkig verliefd (ik hoop ooit verloofd). Mijn beste vriendinnetje heeft vier pootjes. Wij wonen met z’n allen in een knus huisje midden in de polder. Ik hou van vakantie in Nederland, lijstjes maken en van mijn vulpen. Schrijven doe ik over groeien, bloeien, stuntelen en slaaptekort.

Instagram @hannekeheefteenblog

No images found!
Try some other hashtag or username
×